Het einde van de zomervakantie nadert langzaam en het nieuwe scoutingseizoen is alweer in zicht. Het is daarom tijd om eens terug te blikken op een geslaagd scoutingkamp.

Op zondag begon het kamp al stevig, want alle kinderen moesten hun eigen tent opzetten en hun slaapplek gereed maken. Na een lekkere lunch was het tijd voor een flinke speurtocht door de Brunssumerheide. Slechts enkele bikkels hebben de wandeling kunnen voltooien en het zand uit hun schoen weten te kloppen. Het diner was dan ook wel verdiend. Kort daarna was het tijd voor een “ren je rot”-quiz die wonderbaarlijk genoeg gewonnen is door Renée op loopgips! Moe en voldaan ging iedereen naar bed om na een uur weer wakker te worden geschrokken door de leiding die de kinderen aan de grote ‘’glowstick-spelen’’ zette.

Dag twee van het scoutingkamp brak aan. Op maandag begon de dag met een stevig ontbijt, waarna de hele dag werd gewerkt aan het opfrissen van de scoutingvaardigheden. Het sjorren van een achtpoot en houtbewerking stonden dan ook op het programma. Verder hebben de kinderen lekker kunnen ravotten om de dag af te sluiten met een welverdiende tocht naar de supermarkt. De nodige chipjes en snoepjes werden gehaald om die lekker samen op te knabbelen bij het kampvuur.

Op dinsdag was het tijd voor een verkoelend uitstapje naar Glanerbrook. Met de zwemspullen op zak vertrokken de bikkels naar het zwembad, waar er de hele dag geplonsd en gespetterd werd. De leiding heeft er ook nog een hele waardevolle les geleerd; namelijk dat ze NIET mogen liegen. Uitgeput kwam de dag tot een eind en was het tijd voor een heerlijk diner verzorgd door onze masterchef Donny. Zoals elk jaar werd er ook een brief geschreven naar het thuisfront.

Op woensdag floten de vogeltjes al vroeg. Het was kwart voor vijf toen de kinderen alweer de stevige schoenen aantrokken om op pad te gaan. Dauwtrappen is een ware traditie die elk scoutinglid wel heeft meegemaakt. Na een mooie tocht werd er een snel dutje gedaan, waarna om 10 uur ook de bevers arriveerden op de heikop. Met levend Stratego testten de kinderen hun samenwerking en tactieken. Na de lunch volgde een zenuwslopend spel genaamd “diamantenroof” waar de snelste en sluwste spelers, Cas en Finn, de winst pakten. Het diner bracht de kinderen weer voldoende energie om de befaamde scouting-T-shirts te maken. Er werden prachtige kunstwerkjes gemaakt.

De laatste dag van het scoutingkamp brak alweer aan. In de ochtend werden de kinderen nog op de proef gesteld door een bosquiz met vragen over alle dingen die er in dit kamp zijn gebeurd. Het meest oplettende kind won dan ook. Na de lunch werden alle slaapspullen bij elkaar gepakt en de tenten afgebroken. Het scoutingkamp werd afgesloten met een feestelijke barbecue samen met alle ouders.

We willen allereerst alle ouders bedanken die zijn komen helpen met het afbreken van het kamp. Ook Christel willen we in het zonnetje zetten omdat zij ons geholpen heeft met het organiseren van de barbecue en Dorita Lemmens voor de heerlijke Tête de veau. Verder willen we de familie Deckers en Yuyang bedanken voor de lekkere versnaperingen. Onze sponsoren zijn daarbij ook niet te missen. Opreij, Slagerij Kusters en de Vries Brandbeveiliging hebben dit scoutingkamp tot een waar succes gemaakt.

Maar boven alles willen we Jelle Beijers (koek) bedanken. Zonder zijn tomeloze bijdrage hadden wij het scoutingkamp 2023 nooit kunnen realiseren.

Nu kijken we uit naar het begin van een nieuw scoutingseizoen. De leiding heeft er al zin in! Tot snel!!

Ps. Bekijk ook eens alle foto’s die er zijn gemaakt dit kamp.