Leden

Ben jij 5 jaar of ouder? Dan kun je meedoen met Scouting Margraten! De leden van Scouting Margraten worden momenteel onderverdeeld in 5 groepen. Het is mogelijk dat per schooljaar de groepssamenstellingen veranderen, afhankelijk van het aantal leden per leeftijdscategorie.

Onze speltakken

Bevers

5 – 7 jaar

Vind jij het leuk om iedere week lekker buiten te spelen en nieuwe dingen te leren? Kom dan bij de Bevers! Hier doe je leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur.

Welpen

7 – 9 jaar

Beleef iedere week spannende avonturen en leer nieuwe dingen, samen met andere kinderen van jouw leeftijd! Van koken tot schilderen en van vuur maken tot leren knopen: bij de Welpen leer je het allemaal.

Scouts

9 – 11 jaar

Heb je zin in actie en krabbel je niet terug voor een uitdaging? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert.

Verkenners

11 – 13 jaar

Stoere avonturen met leeftijdsgenoten beleef je natuurlijk bij de Verkenners! Deze groep richt zich vooral op het buitenleven, vuur maken, speurtochten en creatief bezig zijn in de natuur. Beleef iedere week een ander avontuur!

Explorers

13 – 16 jaar

De Explorers zijn zelfstandige jongens en meiden! Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Ze doen nieuwe vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu.

Contributie en lidmaatschap

Je mag drie keer gratis meedoen met Scouting Margraten om te kijken of het Scoutingspel bij je past. Wil je hierna lid worden? Superleuk! Je ouders of verzorgers mogen dan via onze website het inschrijfformulier invullen. Vervolgens krijg je een mailtje met meer info over Scouting Margraten en het benodigde uniform. Je wordt tevens ingeschreven bij Scouting Nederland. De contributie hiervoor betalen wij.

Contributie

Onze contributie bedraagt €50,- per halfjaar. Onze penningmeester stuurt alle leden ieder halfjaar een contributiebrief met de benodigde informatie om dit bedrag te betalen.

Overige kosten

Enkele kosten zijn niet opgenomen in de halfjaarlijkse contributie. Door het jaar heen vinden namelijk enkele bijzondere activiteiten plaats, zoals Ouder-weekenden en Scoutingkamp. De kosten hiervoor worden vooraf bekendgemaakt. Ook de kosten voor het uniform zijn voor eigen rekening.

Neem contact op

+31 6 24 36 34 09

info@scoutingmargraten.nl

President Kennedystraat 46, 6269 CC Margraten