Leden

Al vanaf groep 3 van de basisschool kun je meedoen met Scouting. Ben je ouder dan 16? Sluit je dan bij ons aan als leider!

De leden van Scouting Margraten worden momenteel onderverdeeld in 5 groepen. Het is mogelijk dat per schooljaar de groepssamenstellingen veranderen, afhankelijk van het aantal leden per leeftijdscategorie.

Bevers (4-7 jaar)

Ben jij tussen de 4 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij. De kinderen van 4 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers hebben als enige iedere vrijdagavond programma van 18:30u tot 20:00u.

Welpen (7-9 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 9 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee! Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. De welpen komen iedere vrijdagavond samen tussen 19:00u en 20:30u.

Scouts (9-11 jaar)

Ben jij tussen de 9 en 11 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij één van de 1.000 Scoutinggroepen en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De scouts komen iedere vrijdagavond samen tussen 19:00u en 20:30u.

Verkenners (11-13 jaar)
Ben jij tussen de 11 en 13 jaar? Toe aan stoere avonturen met leeftijdsgenoten? Kom eens kijken bij de verkenners! Deze groep richt zich vooral op het buitenleven, vuur maken, speurtochten en creatief bezig zijn in de natuur. Beleef iedere week een ander avontuur! De verkenners komen iedere vrijdagavond samen tussen 19:00u en 20:30u.

Explorers (13-16 jaar)

Ben jij tussen de 13 en 16 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. De explorers komen iedere vrijdagavond samen tussen 19:00u en 20:30u.

Wil je iedere vrijdagavond met vriendjes en vriendinnetjes de leukste spellen spelen, avonturen beleven en nieuwe dingen leren? Meld je dan nu aan! Je kunt ook gewoon eens komen kijken en een keer een programma meelopen. De eerste drie keer zijn namelijk gratis. Neem daarvoor even contact met ons op. Na deze drie keer bedraagt onze contributie €50,- per halfjaar. Voor Ouder-Kind-Weekenden en Scoutingkamp vragen we een extra bijdrage. Dit wordt ter zijner tijd bekend gemaakt.

U kunt uw kind nu online inschrijven!