Na 2 jaar is de leiding van Scouting Margraten weer op Leidingweekend geweest. Om 15:00 op vrijdag 1 april is de leiding vertrokken richting Stoumont en nadat ze een mooie route door de besneeuwde Ardennen hebben gereden, is de leiding aangekomen in het huisje. Als eerste stond een casino avond op de planning.

Zaterdagochtend is de leiding vroeg uit bed gesprongen om te beginnen aan de ochtendgymnastiek, van een sessie touwtjespringen en sneeuwpoppen maken tot een rustig sauna momentje, alles was mogelijk.

Hierna is de leiding vertrokken richting het museum: “December 44”. Aan de hand van een set coördinaten, een kaart, een kompas en een kaarthoekmeter zijn 3 groepen richting het museum gelopen. Na een wandeling, door de schitterende besneeuwde Ardennen, meer dan 16 kilometer en meer dan 1000 hoogtemeters, zijn 2 van de 3 groepen aangekomen bij het museum. De derde groep had helaas wat moeite met kaartlezen en is halverwege omgedraaid om nog een paar extra uurtjes van de sauna te kunnen genieten. De rest van de leiding heeft genoten van een imposant museum over de slag om de Ardennen.

Van Sneeuw met vriestemperaturen, naar een lekker zonnetje met 15 graden, in de Ardennen kan het allemaal. Zaterdagavond heeft de leiding zich begeven in Mexicaanse sferen. Met een piñata en Mexicaanse versnaperingen heeft de leiding de Mexicaanse cultuur kunnen ervaren. Ook heeft de leiding de verjaardag van medeleider Stijn gevierd.
Zondagochtend stond er weer een drukke ochtend op de planning, van een bezoekje aan de lokale schapenboer tot aan ochtendgymnastiek in het zwembad, de leiding was flink in de weer.
’S Middags had de leiding dan ook nood aan een beetje rust en daarom zijn ’s middags alleen de smaakpapillen van de leiding op de proef gesteld. Onder leiding van Floris en Max heeft de leiding kunnen genieten van een heerlijke bierproeverij. ’S Avonds hebben Paul en Donny een gezellige Margratens pub quiz georganiseerd, waarna de avond er weer op zat.
Maandagochtend is de leiding weer teruggetrokken richting Margraten om het leidingweekend af te sluiten met een heerlijke lunch van Peter Lemmens.
Wij willen Donny en Max bedanken voor de geweldige organisatie van het leidingweekend, door deze geweldige organisatie hebben we kunnen genieten van een heerlijk leidingweekend.
Bedankt!